Annonse


Legg ut databasen på WAP

Viventus AS i Kolbotn blir nå en viktig partner for databaseleverandøren FileMaker og Apple Computer. Viventus fikk stor oppmerksomhet under en pressekonferanse i London tirsdag, der Willem Poterman, som har ansvaret for Apples bærbare maskiner i Europa, fremhevet det norske produktet.

4 millioner brukere

FileMaker Pro Tool-Kit fra Viventus gir brukerne mulighet til å gjøre oppslag og til å legge inn og oppdatere data direkte fra WAP-telefoner i databaseprogrammet FileMaker Pro.

Databaseprogrammet er svært utbredt på Mac-plattformen, men brukes også på PC. FileMaker Pro har 4 millioner registrerte brukere. FileMaker Inc. er et datterselskap til Apple Computer.

Annonse
Annonser for 400 millioner

Viventus som ble grunnlagt i 1992, har bygd deler av kundepleiesystemet (Customer Relation Management) til reklamebyrået Leo Burnett.

– Nå blir disse dataene også tilgjengelig via WAP, sier Jørn Kjosbakken, daglig leder hos Viventus til Wapland.no.

Det norske selskapet har bygd et stort annonsebookingsystem for det svenske Bonnier-konsernet. Dette FileMaker Pro-systemet håndterer en annonseomsetning på nærmere 400 millioner kroner.

Ikke ”stuerent” i Norge

FileMaker Pro har et enkelt grensesnitt og brukes i overraskende store løsninger, selv om det ikke akkurat er noen Oracle-database, sier Kjosbakken.

I Norge er FileMaker ikke helt ”stuerent”, men i Sverige og andre land er det mye brukt. Både Bonnier, Mölnlycke og Volvo bruker FileMaker på Mac- og PC-plattform.

Fra Alaska til Australia

– FileMaker Pro Tool-Kit koster om lag 4000 kroner, eksklusive moms, men du trenger jo en del ting i tillegg, sier Jørn Kjosbakken:

– Vi kommer til å gi bort noen eksemplarer av den første versjonen, for å få dra prosjektet videre og få tilbakemeldinger. FileMaker Inc. i USA er svært positiv, og vi har fått henvendelser fra Alaska til Australia.

To alternativer

WAP-prosjektet hos Viventus ble startet ved juletider 1999. De startet med å gjøre sine interne telefonnumre tilgjengelige via WAP. – Det var to alternativer, forteller Jørn Kjosbakken:

– Det ene var å bygge et grensesnitt som så inn i vår interne FileMaker-base, og wappe den. Det andre var å eksportere dataene til en ny, tynn FileMaker-base med WAP-grensesnitt. Den siste løsningen er lynrask.

Tunge databasesystemer

Kjosbakken mener at det siste alternativet bør være aktuelt for bedrifter som ønsker å gjøre sine kundedata og prislister tilgjengelige via WAP:

– Bedrifter med store, tunge databasesystemer kan eksportere utvalgte data fra systemene til en ny, tynn FileMaker Pro-base, som så kan aksesseres via WAP-telefonen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse