Annonse


– Aksessnettet åpnes

Telenor opplyste på en pressekonferanse torsdag at aksessnettet blir åpnet for konkurrentene 1. april.

Produktet som åpner for Telenors nett, har fått navnet Operatøraksess. Med Operatøraksess kan de konkurrerende teleselskapene endelig gi et fullgodt teletilbud til kundene. Telenor har i det siste vært i forhandlinger med de andre operatørene.

Fortsatt dyrt
Telenor anklages, blant annet av BaneTele-sjefen Trygve Tamburstuen, for å holde prisene på ISDN på et uforholdsmessig høyt nivå. Adm. direktør i Telenor Nett, Jan Thygesen, uttalte torsdag at Telenor ikke har planer om noen umiddelbar senking av prisene.

Etter første april vil Telenors konkurrenter få mulighet til å leie kobberledninger inn til husstandene for ulike priser, avhengig av tjenesten de vil tilby. Prisen for “gammeldags” taletelefoni vil være 1200 kroner per år, for å tilby ISDN 1490 kroner, mens den årlige enhetsprisen på ADSL blir 2015 kroner.

– Det er kundene som vil bli vinnerne når flere operatører konkurrerer om å levere tele- og datatjenester til husstandene, sier Thygensen. Hva kundene tjener får vi vite fra april og utover.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse