Annonse


Norge viser vei på WAP

Et halvt år har gått siden Telenor og NetCom lanserte WAP-tjenester her i landet. Etter det har ikke så mye skjedd. Vi har fått noen nye tjenester, men ingen revolusjonerende.

Tilgangen på WAP-terminaler er nesten ikke verdt å nevne. Nokia var forsinket med sin 7110-telefon. Selskapet har fortsatt problemer med å tilfredsstille etterspørselen. Ericsson har vært nødt til å utsette sin R320.

Foran USA

Mange vil nok si at det ikke går så raskt i WAP-verdenen. Likevel ligger vi langt foran amerikanerne.

– WAP-markedet i Norge ligger langt fremme. Det er det ingen tvil om. I USA ser vi at WAP er på vei, men det er fortsatt Palm som fører an der, sier Peter Cousins i Level 8 Systems til Wapland.no.

Annonse
I tre år har han jobbet tett mot WAP og de mulighetene som finnes i forholdet mellom WAP og Internett. Blant annet har han utviklet et produkt som gjør det mulig, i løpet av få timer, å gjøre nettsider om til WAP-sider.

Cousins, som jobber ved Level 8 Systems hovedkontor i New York, hevder at WAP også vil ta av i USA når banktjenester og handel av aksjer blir tilbudt som WAP-tjeneste.

I front

Selv om Nokia og Ericsson sliter med å skaffe nok terminaler og WAP-tjenestene ikke har nådd de helt store høyder her hjemme, kan du trøste deg med at vi faktisk ligger helt i front av WAP-utviklingen.

At Motorola og Siemens er på gang med et stort volum av terminaler bidrar kanskje til at vi kan holde oss i tet.

For enn så lenge er det altså Palm som er tingen i Amerika.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse