Annonse


Ishotell først med bilder via Bluetooth

Det finnes ennå ikke Bluetooth-produkter ute på markedet, men konsulentselskapet Frontec, som er Ericsson Certified Solution Provider for Bluetooth, har allerede laget en løsning for trådløs bildeoverføring.

– Vi har fått tilgang til Bluetooth-kretsene og gjort denne installasjonen for å teste teknikkens muligheter, sier Frontecs prosjektleder, Niclas Schönfelder, skriver Computer Sweden.

Ikke gjennom is

Det spesielle med ishotellet i Jukkasjärvi er at hele hotellet er bygget av is. Dette innebærer en rekke utfordringer for den som velger Bluetooth-teknologi, ettersom mikrobølgene i 2,4 GHz-frekvensen ikke går gjennom is.

Annonse
Problemet ble løst gjennom fri sikt mellom utstyret. De testene Frontec gjennomførte viste samtidig at Bluetooth kan overføre over lange strekninger.

– Normalt er det ti meter som gjelder, men ved fri sikt går det faktisk an å få overføringer på 1 Mbit/s over hele 400 meter. Da må man imidlertid ha rettede antenner, sier han.

Frontec-løsningen har videostreaming der bildene fra ishotellets barsofa oppdateres hvert sekund på hotellets webside. På disse sidene finner man også ett slideshow med værmelding. Bildene og værdata blir overført via ISDN til hotellets server, skriver Computer Sweden.

Kamera via USB-porten

Både webkameraet og Bluetooth-modulen er installert gjennom USB-porten på en vanlig bærbar datamaskin.

– Denne løsningen blir mye billigere enn for eksempel radio-lan, og ettersom utstyret er portabelt går det raskt å flytte til nye lokaler, sier Niclas Schönfelder.

Blant Frontecs øvrige utviklingsprosjekt finner man også en radiostyrt bil utrustet med videokamera og Bluetooth-kretser som gjør det mulig å styre bilen via datamaskinen.

– Man kan faktisk ha konkurranser der deltakerne kjemper mot hverandre via Internett fra over hele lander, sier han.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse