Stumholmen

Annonse


Bygger trådløse hjem på øy

Stumholmen64 husholdninger på øya Stumholmen i Karskrona på den svenske sør-østkysten får gjennom et samarbeid mellom Europolitan og Karlskronahem prøve hvordan det er å være helt trådløse.

De faste telefonene kastes ut og blir erstattet av mobiltelefoner, internettaksessen går via trådløst bredbånd og via et intranett skal øyas beboere kunne sette seg på liste til vaskeriet, finne ledige leiligheter og får tilgang til servicefolk.

Enklere hverdag
– Pilotprosjektet som vil vare i ett år er en utmerket anledning for oss å teste den siste teknikken og dessuten samtidig tilby den til et begrenset antall pionerkunder, sier Mikael Kluge, markedssjef i Europolitan til Telecom Revy.

– At vi dessuten får muligheten til å gjøre dette i Karlskrona hvor Europolitans hovedkvarter ligger, er spesielt hyggelig.

Annonse
Telecom Home
Pilotprosjektet kalles Telecom Home og er kommet i stand gjennom et samarbeid mellom mobiloperatøren og det lokale borettslaget Karlskronahem.

I pakken som tilbys beboerne på Stumholmen inngår konstant oppkobling mot Internett med trådløst bredbånd, mobiltelefoni til samme pris som fast telefoni.

WAP til alle
Hver husholdning får en WAP-telefon hver samt tilgang til ytterligere mobiltelefoner til resten av familiens medlemmer.

– Telecom Home er et fantastiskt spennende prosjekt hvor vi med den mest avanserte teknikken kan skape enkle og smidige tjenester for folk i deres hjemmemiljø, sier Mikael Kluge.

Europolitans såkalte Multi-tjenester blir tilgjengelig til alle i husholdningen og det skal gis tilgang til et lokalt intranett hvor beboerne for eksempel får kontakt med vaktmesteren.

Pilotprojektet skal ifølge Kluge være et av de første i verden.

Mobil til fast-pris
Telecom Home blir mulig gjennom at Europolitan etablerer en såkalt soneløsning på øya Stumholmen. Innenfor sonen ringer beboerne med mobiltelefon til samme pris som for fast telefoni. Utenfor sonen gjelder ordinære mobiltakster.

Innen familier kan det ringes kortnummer til hverandre. Dette blir billigere både i og utenfor sonen. Samtaler utenfra går til ett fast nummer som automatisk kobles til mobiltelefonen.

At det ble nettopp Stumholmen som fikk muligheten til å teste den nye teknologien, er det faktum at dette er området hvor borettslaget Karlskronahem har flest beboere med mobiltelefoner og internettabonnement i hjemmene.

Stumholmen begrenses også rent fysisk av at det er en øy, noe som det teknisk sett er enkelt å bygge en soneløsning rundt.

– Dette er en stor utfordring for oss, og pilotprosjektet vil bli nøye evaluert sier Mikael Kluge.

Lokker leietakere
– Vi ser på dette prosjektet som en mulighet for å tilby våre leietakere noe helt unikt. Denne løsningen gjør familiene helt mobile – de kan gå å handle eller legge seg på stranden og enda være tilgjengelig. Karskronahem ser selvfølgelig også på dette som en måte å lokke til seg nye leietakere på, og tilbudet med trådløse hjem er en stor fordel i vårt markedsføringsarbeid, sier Anette Blomqvist, markedssjef i Karlskronahem.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse