Annonse


Norsk IT med spennende mobilarbeid

Avtalen, som blir inngått i dag, fredag 10. mars, betyr at brukerne av mobil kommunikasjon får glede av både Cell Networks internettkompetanse og Birdsteps databaseteknologi, ifølge en pressemelding fra selskapene.

Trenger lagring

– Vi ønsker å tilby kundene og samarbeidspartnerne våre et totaltilbud, sier Bente Sollid, administrerende direktør i Cell Network ASA.

– Birdsteps databaseteknologi vil stå i høysetet når vi utvikler neste generasjons løsninger for mobil telekommunikasjon der håndholdte enheter må ha muligheter for lokal lagring og høy yteevne, sier hun.

Annonse


Krever datakraft

Resultatet av samarbeidet er for eksempel at konsulenter på reisefot vil være i stand til å behandle større mengder data på en håndholdt enhet. Analyser fra blant andre Gartner Group viser at den økte båndbredden som forventes med GPRS- og UMTS-teknologien vil skjerpe kravene til lokal datakraft. Grunnen er at brukerne vil forlange tunge applikasjoner som effektivt tar seg av både e-handel, transaksjoner og annen lokal databehandling.

– Kravene til lokal databehandling vil øke radikalt de neste årene. Innen kort tid må håndholdte enheter som mobiltelefoner og PDA-er selv være i stand til å takle store mengder data. Birdsteps databaseteknologi øker yteevnen og åpner dermed døren for en lang rekke nye applikasjoner og tjenester på det mobile nettverket, sier Henning Klemp, administrerende direktør i Birdstep Technology AS.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse