Annonse


– WAP gir både i pose og sekk

– WAP gir det beste fra to verdener. Man kan forsvare dagens prising, spesielt når man tenker på operatørene, sa Strand under et WAP-seminar holdt av digi.no i går, onsdag.

Japansk WAP

Et av eksemplene Strand brukte for å forklare dette var tatt fra Japan, hvor de har kommet et stykke lenger i sitt ”eksperiment” med WAP.

i-Mode, som det heter der borte, har blant annet ført til at Internett på mobilen er mer populært enn på vanlige PC-er. I løpet av det ene året i-Mode har vært tilgjengelig har hele 4,5 millioner brukere kommet til. Selskapet bak i-Mode, NTT DoCoMo, har da også fått en enorm utvikling på Tokyo-børsen.

Annonse
Større inntekt

Men i tillegg til den enorme økningen har man også sett at den gjennomsnittlige summen hver kunde legger igjen øker med mellom 30 og 50 prosent. Ser man det i forhold til prisingen av selskapene er dette grunnen til at verdianslagene i stor grad er riktig, mente Strand.

På spørsmål fra salen innrømte faktisk Strand at ”man kan argumentere for” at NetCom er grovt underpriset.

Uinteressant teknologi

Men teknologi synes ikke Strand er mye interessant, i hvert fall fra en investors ståsted.

– Om det er WAP eller XML som vinner er uinteressant. Til slutt vil man få standarder som er universelle. Ingen investorer vil putte penger i proprietære løsninger allikevel, sa Strand.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse