Sæther, Bjørn Telenor

Annonse


Telenor vil melke ISDN-kua

Sæther, Bjørn Telenor

ADSL-teknologien (Asymetric Digital Subscriber Line), som er både raskere og bedre enn ISDN, finnes allerede. Telenor kjører imidlertid stadig ut nye ISDN-produkter i et forsøk på å melke ISDN-kua mest mulig før ADSL tar over.

All trafikk via Telenor
Med ISDN betaler du for den tiden du er oppkoblet, mens med ADSL, som gjør bruk av såkalt alltid oppe-teknologi, betaler du kun for det du faktisk laster ned.

For å kunne gjøre nytte av nyskapningen fra Telenor – Telenor SmartPhone – må man ha et SmartPhone-abonnement hos Telenor. Et slikt abonnement tvinger deg til å la all telefontrafikk gå via Telenor.

Annonse


Holde på kundene
Skjerm-telefonen er med andre ord et trekk fra ISDN-monopolisten for å holde på kundene.

– Selvfølgelig er det det, sier Turid Grotmoll, adm. direktør i Telenor Privat.

– Dette gjør vi på samme måte som konkurrenter kobler Internett og telefoni, fortsetter Grotmoll.

Brukere av SmartPhone må ha Internett-tilknytning fra Telenor – for eksempel FriSurf – for å bruke skjerm-telefonen.

Telenors prosjektleder for SmartPhone, Bjørn Sæther, sa under pressekonferansen i Oslo onsdag at SmartPhone ikke kommer til å være noen PC-killer. Med andre ord; skjerm-telefonen er ment som et supplement.

To grupper brukere
– Vi håper å nå to grupper brukere med SmartPhone. Først og fremst de som er over det stadiet der Internett bare er kult, men som heller vil bruke nettet målrettet for eksempel til å betale regninger med. Den andre gruppen brukere er de som er ute etter enkelhet, som synes PC-en er for kompleks, sa Sæther.

Han la ikke skjul på at Telenor håper at prisen, mellom 3.000 og 3.500 kroner, også ville bidra til at folk går for SmartPhone.

Oppgraderer seg selv
Telenor sier de har lagt vekt på at SmartPhone skal være enkel i bruk.

– Etter å ha kjøpt terminalen er det bare å plugge inn telefon og strømledningen i veggstøpslet., taste inn passordet så er den klar til bruk, forklarte Sæther.Terminalen vil se etter nye tjenester og applikasjoner underveis, så du slipper å se etter eventuelle oppgraderinger.

Sende og motta e-post
Med SmartPhone kan du i tilegg til å surfe på nett også sende og laste ned e-post. På den versjonen som er i butikken om noen dager har du ikke mulighet til å sjekke vedlegg. Men ifølge Sæther vil det sannsynligvis komme på den versjonen som lanseres til sommeren.

Skjerm-telefonen har også mulighet for tilkobling av skriver. Det finnes standard skriver-drivere i telefonen som er ment først og fremst for dem som ønsker kvittering etter for eksempel å ha brukt en banktjeneste.

32MB RAM
Sæther presiserte at SmartPhone ikke er en videotelefon. Gjennom et grafisk grensesnitt, og inntasting direkte på skjermen eller tastaturet, kan du få utført ulike tilleggstjenester som for eksempel viderekobling og telefonkonferanse med tre på linjen.

Den versjonen av SmartPhone som Telenor viste frem under Telecom i Genéve var utstyrt med 16MB RAM. Den versjonen som kommer i butikken her i Norge har 32MB RAM.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse