Sommerlund (bekymret)

Annonse


Dagen da IT døde

Sommerlund (bekymret)

Don McLean hadde en linje i refrenget i sangen American Pie som lød slik: “The day the music died”. Tirsdag var det IT som døde. Og det var politikerne som tok livet av begrepet.

For diskusjonen om det som skulle være rikets IT-visjoner druknet i hvordan politikerne vil administrere et visst antall kvadratmeter på Fornebu. Bondeviks politiske liv ble viktigere enn hva kunnskapsnasjonen Norge skal leve av i dag og i framtida.

Så hvor viktig er egentlig et IT- og kunnskapssenter på Fornebu? Skal man tro bransjen selv, så har IT-folka begynt å se ‘forbi’ Fornebu. I går kveld var det månedens faste møte i Internett-bransjen – First Tuesday, der gründere møter investorer og utviklere. IT på Fornebu var liksom ikke noe tema.

Annonse


“Hva skal oppstart-bedrifter med dyre lokaler på Fornebu?, spurte DinSide-gründer Bernard Steen meg under en uformell samtale. Og så sa vi ikke mer om Fornebu den kvelden.

… forresten ikke helt. For foreløpig betyr bare Fornebu for disse tirsdagsfolka at det er der de skal møtes neste gang – og at plassen visstnok skal være ubegrenset. Betyr det enda mer plass til IT-idealister, som jobber døgnet rundt for å se sin ide blir virkelighet, eller betyr det enda mer plass til blåskjortene fra BI som ser cyber-cash i det fjerne?

I går, tirsdag, var også dagen da Oslo børs satte ny rekord. Indeksen har visstnok aldri vært på et høyere nivå. Verdien på den norske børsen steg på en dag med 15 milliarder kroner. Og IT er drivkraften – eller er drivkraften pengefolkas forhåpninger om å gjøre raske dot.com-penger? I går var Opticom på vei ned (?) – men vi alle har hørt at de skal opp…

Så spørs det da om vi på kvinnedagen kan finne plass til å dyrke fram IT-visjonene igjen. Går det an å anbefale en tur innom jentenett.no?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse