Annonse


Billig VPN-løsning

Toppmodellen SonicWALL Pro har VPN innebygget, mens de mindre modellene kan bygges ut med slik funksjonalitet for 5-11.000 kroner for 10 brukere.

Dette er noe av årsaken til at mange kunder velger den dyreste løsningen til 35.000 kroner som støtter 100 brukere.

– Sammenlikner vi prisene for en VPN-løsning med SonicWALL med ett mye brukt alternativ: kommunikasjon over Frame Relay, har vi en svært billig løsning, sier daglig leder Ole Petter Vik i Connect AS.

Kun en IP-adresse?
– En annen nyttig funksjon med bruk av VPN, er at dette er den eneste løsningen som gjør det mulig å nå maskiner med uoffisielle IP-adresser på innsiden av et nettverk. En bieffekt av dette er at en slik løsning kan redusere behovet for flere offisielle IP-adresser i 90 prosent av norske bedrifter.

Annonse
De trenger da bare en offisiell IP-adresse, og IP-adresser er det knapt om på Internett i dag, sier salgssjef Tormod Knudsen i Connect.

Styrer tilgang
– Med brannmurløsninger er det lett å sette opp kommunikasjon mellom avdelingskontorer, der enkelte brukere har sikre krypterte forbindelser, mens andre kanskje kommuniserer åpent. Med SonicWALL er det også mulig å sette opp forbindelser som kun sjekker hvem det er som ønsker å koble seg på nettet (autentisering) og styre tilgangen ut fra dette.

Sikkerhet

– Det er ikke en like sikker tilkobling, men tilstrekkelig – og billig – for mange anvendelser, sier Vik. Mobile brukere kan også få sikker tilkobling, ettersom kommunikasjonen via Internett foregår ved hjelp av programvare som krypterer informasjonen.

Standarden som benyttes til VPN-løsningen er IPsec, en metode som i prinsippet skaper en sikker “tunnel” via det åpne Internett.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse