Annonse


Tre norske WAP-spill på trappene

Mange kjenner kanskje underholdningsselskapet Eye One fra en del nettspill i forbindelse med sportsarrangementer som fotball-VM i Frankrike og OL i Nagano. Det er langt fra de eneste spillene de har – på websidene www.eyeone.com kan du finne en rekke morsomme spill.

Kommer etter

Men i forbindelse med WAP har det skjedd lite både fra Eye One og fra andre i det skandinaviske markedet. Overraskende nok har amerikanerne tatt ledelsen her. Det vil imidlertid Eye One rette på.

– Vi har jobbet med noen prototyper. Blant annet har vi laget to spilldemoer. Den ene er en slotmachine (enarmet banditt red.anm) og den andre er en interaktiv fortelling, sier programmerer og spilldesigner Rune Myrland i Eye One til Wapland.no.

Annonse
Blir for stort

– Vi har også laget en prototyp på et dungeons&dragons-spill, men det fungerer ikke på telefonen per i dag. Det fungerer på emulatoren vår, men ikke på selve telefonene på grunn av at det blir for stort, sier Myrland.

– Er du smart kan du allikevel dele opp filene slik at de blir lastet ned i telefonens buffer slik at du kan spille offline, forteller Myrland til Wapland.no.

Spiller offline

Per i dag kan en prototyp på ett av WAP-spillene til Eye One spilles offline, og dette er en variant som ikke vises frem til kundene. Allikevel er det en glede at de lager spill som kan kjøres offline. Vi slipper jo da å betale skyhøye telefonregninger bare fordi man vil ha litt moro.

– Utfordringen ligger i å finne veldig sosiale konsepter slik at folk kan spille sammen. Gjør man ikke det er det like greit å spille offline, sier Myrland.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse