Skjermdump

Annonse


Militære sprenger mobilnettet

Skjermdump

Telenor har satset sterkt på å bygge ut og øke mobilkapasiteten i Troms de siste årene. Men dette er ikke nok når militærøvelsen Joint Winter starter i store deler av fylket i midten av mars.

Utvidet dekning og dobling av kapasiteten i enkelte områder er resultatet av forsvarets behov.

Økt kapasitet
Denne utvidelsen kommer også sivilbefolkningen til gode. Den kapasiteten som forsvarets personell belegger i mobilnettet vil i stor grad bli utlignet med den økte kapasiteten som Telenor bygger ut, heter det i en pressemelding fra Telenor Mobil.

Annonse
– Vi opplevde ved den forrige store militærøvelsen i området at mobiltelefoner ble brukt også som militært øvingssamband. Derfor prøver vi nå å komme eventuelle kapasitetsproblemer i forkjøpet ved at vi i enkelte geografiske områder som omfattes av militærøvelsen øker kapasiteten med mer enn 100 prosent, opplyser informasjonssjef i Telenor, Knut Sollid.

Innendørsdekning
I deler av indre Troms vil også mobildekningen bli betydelig bedret. Dette gjelder i første rekke i Øverbygd, Skjold og Maukstadmoen militærleir som får innendørsdekning i hele området.

I tillegg bedres strekningen mellom Olsborg og Andslimoen på E 6. Dekningen i Nordkjosbotn vil også bli bedre, samtidig som kapasiteten i området økes betraktelig gjennom etableringen av en ny basestasjon og utvidelse av den eksisterende stasjonen.

Også begge sider av Lyngenfjorden vil oppleve økning av kapasiteten, i tillegg til Setermoenområdet og selve Skibotn.

Basestasjon tatt av snøras
Dekningsdirektør i Telenor Mobil, Bjørn Amundsen, kunne trekke et lettelsens sukk torsdag i forrige uke. Da kom endelig basestasjonen i Tamokdalen i drift igjen, etter at den ble tatt av et snøras like før jul.

– Vi tror at utvidelsen av både kapasitet og dekning i forbindelse med militærøvelsen Joint Winter vil gjøre at folk flest kan opprettholde en god og stabil mobilforbindelse, forklarer dekningsdirektør Bjørn Amundsen, i pressemeldingen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse