Annonse


Med WAP-telefon i langrennsløypa

For Restad var en av 15.000 deltagere i det berømte Vasaloppet i Sverige som kunne følges gjennom hele løypa med en WAP-telefon. Alle deltakerne ble utstyrt med en datachip som ble registrert ved åtte forskjellige kontrollposter (sensorer) i de svenske skogene.

Derfra ble tiden for passering sendt via datamaskiner ved endestasjonen i Mora (startsted er i Sälen) til IBM-maskinen Strindberg – en av Nord-Europas raskeste datamaskiner (2 – 3.000 ganger raskere enn en vanlig PC).

Når denne informasjonen hadde nådd Strindberg var det en smal sak å lese av finansministerens eller andres framsteg i løypa ved hjelp av Internett eller WAP-telefon.

Annonse
Fantasien setter grenser

– Med denne tjenesten flytter vi Internett ut i skogen og viser at WAP og mobile Internett-tjenester kan brukes i alle mulige sammenhenger. Det er faktisk bare fantasien som setter grenser, sier Lars Stanghed, VD for IBM Svenska AB, som har utviklet tjenesten i samarbeid med Ericsson.

– Tjenesten er dessuten bare ett eksempel på hva som akkurat nå utvikles hos IBMs nye Wireless Internet Center i Stockholm, sier Stanghed, som lover en rekkes interessante og nyskapende trådløse tjenester i tiden som kommer.

Tok sin tid

Nå tok vi nok allikevel litt feil når vi i begynnelsen av denne artikkelen snakket om at Restad var opptatt i går morges. Finansministeren brukte ifølge Aftenposten 8 timer, 51 minutter og 41 sekunder på å gå de ni milene som løpet strekker seg over.

Da kan man vel si at det var litt mer enn i morgentimene han var utilgjengelig. Men nå skal vel ikke snakke. Det var ingen fra Wapland-redaksjonen som stilte opp på startstreken og jeg kan love at dersom vi hadde gjort det hadde det tatt lengre tid enn det Restad brukte.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse