Clinton, Bill

Annonse


Clinton advarer nettbransjen

Clinton, Bill

– Jeg tror vi alle må spørre oss selv: har vi personvern-standarder vi er stolte av? Har vi personvern-standarder som vi ville ønske å se omtalt i media, spurte Clinton i en tale for toppsjefer i IT-industrien fredag.

Clinton advarte IT-toppene om å ta signalene på alvor. Det er en stigende bekymring om at IT-industrien er i ferd med å tråkke over grensen for hva folk vil akseptere, sa han.

Frykt for overvåking
– Dette er viktig for folk. De er genuint bekymret og frykter at de ikke slipper unna overvåking. Og jeg vil hevde at den fortsatte suksessen til e-handel er avhengig av at vi tar på alvor kjernen i det som gjør USA til et unikt sted, at frihet krever privatliv, sa Clinton.

Annonse


Clintons advarsel kommer blant annet etter at annonsenettverket DoubleClicks praksis om å bygge en database over brukerdata har ført til etterforskning fra den føderale handelskommisjonen, og et søksmål fra delstaten Michigan.

DoubleClick sa torsdag at de ville innstille lagringen av brukerdata inntil bransjen blir enige om en standard, melder Dow Jones Newswires.
(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse