Annonse


USA-handel for Deutsche Telekom?

I følge avisen USA Today har det tyske selskapet lagt inn bud på operatørene Qwest Communications International og US West. Dette budet skal være på 80 milliarder dollar, eller vel 670 milliarder norske kroner. Ingen av disse selskapene har ønsket å kommentere opplysningene.

Ryktene går
I følge nyhetstjenesten Bloomberg har det vært samtaler mellom Deutsche Telekom og Global Crossing. Dette selskapet eier et verdensomspennende data og telenett. Møtene skal være holdt for flere uker siden- Ingen flere møter er planlagt, hevder en talsmann for Global Crossing.

På oppkjøpsjakt
I følge CNet steg verdien på den tyske teleoperatørens aksjer med over 20 prosent denne uken. Selskapet tapte kampen om Telecom Italia i fjor, og har etter dette vurdert mulige nye oppkjøpskandidater.

Global Crossings omsetning fjerde kvartal var på vel 9,2 milliarder. Underskuddet var på vel 1,5 milliarder. Det skyldes i første rekke utbyggingen av nettet.

Vil på USA-markedet
Ledere i Deutsche Telekom har tidligere sagt at selskapets første prioritet nå et samarbeid med en amerikansk operatør. Det tyske teleselskapet har tidligere overlatt det amerikanske markedet til samarbeidsprosjektet Global One. Etter at France Telekom har kjøpt ut Sprint og Deutsche Telekoms andeler i dette prosjektet er det nå grønt lys for ekspansjon i USA.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse