Tollerud

Annonse


Ti kroner for SMS-tips

Tollerud

Disse innholdsleverandørene bestemmer nemlig selv prisene på de ulike tjenestene. Prisen vil ifølge Telenor Mobil ligge mellom 1,50 og 10 kroner for hver forespørsel.

Når Telenor nå utvider tilbudet ved å åpne for eksterne innholdsleverandører blir TV-selskapet Net2 en av de store nye leverandørene.

Pris: To kroner
Hittil har 750.000 mobilbrukere sendt tekstmeldinger til nummer 1999 – blant annet for å hente ringetoner, lese vitser og få aksjekurser.

Annonse
Til nå har Telenor selv lagt ut informasjon gjennom tjenesten Mobilinfo 1999. Denne tjenesten koster 1,50 krone per melding man sender og minimum én krone for hver melding man mottar. Det betyr at minimumsprisen for informasjon er 2,50 kroner. Makspris på en tjeneste fra Mobilinfo er fem kroner, alt etter hvilken tjeneste man benytter.

Dyre tilbud
I desember ble det åpnet for at andre kan levere tilsvarende tjenester, og i disse dager åpner TV2-selskapet Net2 sine informasjonstjenester for mobiltelefonbrukere.

Pris: Ti kroner
Etter at Telenor Mobil åpnet for nye informasjonsleverandører har blant andre selskapet ScanMore forsynt mobilbrukere med sjekketips og vitser.

ITavisens redaktør har testet ScanMores sjekketips-tjeneste. Her er sjekketipset: “Vær presis. Om du kommer for sent flere ganger gir det et dårlig inntrykk.”

For dette tipset måtte han betale ti kroner. Etter det vi erfarer er han fortsatt singel…

Verdt pengene?
Poenget er at brukerne må være obs på at nye SMS-tjenester koster mye penger, og spørsmålet er om det er verdt pengene.

Ifølge pressemeldingen vil tjenestene til Net2 hovedsakelig være knyttet opp mot TV2, og du vil kunne hente nyheter, værmeldinger, sport og ulike underholdningstjenester.

Avtale med NRK
Telenor Mobil har også inngått en avtale med NRK om levering av informasjonstjenester, og det er ventet at dette tilbudet vil være klart til bruk med det første.

Mens Telenor Mobil bestemmer hvem som skal få presentere sine tjenester på Mobilinfo 1999, er de nye aktørene ansvarlige for sine tjenester.

Telenor vil veilede
– De nye leverandørene vil selv stå for innhold, utsendelse og markedsføring av sine meldingstjenester. Telenor Mobil vil veilede leverandørene, men ikke sensurere innholdet, sier informasjonssjef Jo Heldaas i Telenor Mobil i pressemeldingen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse