Benefon Locus

Annonse


Mobil med GPS

Benefon Locus

På CeBit messen i Hannover presenterte Benefon Locus, en avansert GSM dual band telefon med en innebygget GPS mottaker som støtter flere applikasjoner innen flåtestyring og sikkerhet.

Benefon Locus er beregnet på personer som arbeider mye alene eller som kan komme opp i farefulle arbeidssituasjoner.

GSM-lokalisering
Benefon Locus er den første GSM-telefonen som har et hybrid-system for lokalisering basert på GSM-nettet, i tillegg til en integrert GPS-mottaker, hevder finnene i en pressemelding.

Annonse
Systemet for hybrid-posisjonering, overføring og styring av informasjon er levert av selskapet Mobile Phone Telematics.

Kobles til alarmsentral
Det baner vei for bruk av systemet for flåtestyring, personlig sikkerhet og telematikk sammen med Benefon Locus eller andre mobile terminaler. Ved hjelp av MPTP kan Benefon Locus for eksempel kobles til en allerede eksisterende alarmsentral.

Locus er et sprutsikkert og røft arbeidsverktøy og veier 149 gram. Den leveres i tre farger; grafitt metallic, blå og signalgul.

Ekstra høyttaler
Den leveres også med en integrert, ekstra kraftig høyttaler, noe som gir mulighet for høyttalende funksjon ved bruk av håndfritt. Ulike bærevesker blir å få tak i som tilleggsutstyr. Telefonen er utviklet for å være enkel å bruke selv med arbeidshansker.

Offroad antenne
Den har en antenne med RF-konnektor, utviklet for å oppnå best mulig ytelse og dekning. Denne gode ytelsen kan ytterligere forbedres med en såkalt offroad antenne.

Benefon Locus har en standby tid på opptil 240 timer og en taletid på opptil 10 timer.

Benefon Locus har et innebygget 14,4 kpbs data/faks modem med direkte AT kommando interface. Telefonen støtter de seneste GSM fase 2+ funksjoner, samt SIM Application Toolkit.

T9-funksjon
Benefon var først ute med T9 tekstsystem i sine GSM-produkter. Benefon Locus leveres selvsagt også med dette systemet, som gjør det enklere å skrive tekstmeldinger.

Blant tilbehør fås blant annet bærbar håndfriutstyr, plug-in håndfri (digitalt med full duplex), ekstern GPS antenne til bil eller andre kjøretøyer og en pakke for data-applikasjoner og til bruk ved redigering av telefonboken.

Benefon Locus vil, ifølge pressemeldingen være tilgjengelig en gang i løpet av tredje kvartal i år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse