Skjermdump

Annonse


EU bremser e-handel

Skjermdump

Personvernloven legger store hindre i veien for netthandlere, hevder kritikerne.

EUs Data Protection Act, som ble undertegnet onsdag, krever at firmaer eksplisitt oppgir hvordan de benytter informasjon samlet på nettet. Loven gjør det også straffbart å lekke persondata til firmaer som befinner seg utenfor EU.

Forskjell USA – Europa
Spesielt nettbutikker vil merke lovgivningen, og bruk av såkalte cookies – små datafiler som i det skjulte utveksler enkel informasjon med kundenes PCer – må strammes kraftig opp. I tillegg tvinger loven frem nye retningslinjer for utveksling av data mellom EU og USA.

Annonse


– Jeg tviler på at den nye loven kveler netthandelen, men jeg tror definitivt at den legger føringer. Den legger definitivt hinder i veien for handel med USA, sier David Smith ved det britiske datatilsynet.

Åpenhet
Men Smith insisterer på at det er til beste for forbrukeren.
– Folk må få vite hvor informasjonen går og hvordan den blir brukt, hevder han. Enhver form for skjult overvåking må frem i lyset, ellers risikerer firmaene straffeforfølgelse, sier Smith.

Men loven vil også påvirke firmaer som ikke jobber med nettet, advarer sikkerhetsselskapet CenturyCom. Det vil spesielt være lett å synde med dataoverføring via epost, hevder selskapet.

Firmaer som bryter loven risikerer bøter, fengsel eller tvangsstengning, melder nyhetstjenesten ZDnet UK.(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse