Annonse


Ericsson-WAP uten WAP-støtte

A2618 har WAP-funksjon i den forstand at man mottar nyheter via SMS-kanalen. Det går tregere, men det kan kanskje bli billigere enn å være koblet opp mot WAP-gatewayen hele tiden mens man leser nyhetene.

Uten støtte

Problemet for Ericsson er at verken Telenor eller NetComs nett støtter denne tjenesten.

Informasjonsdirektør Per Bjørkum hos NetCom sier til Wapland.no at NetCom ikke har planer om å støtte denne funksjonen i nettet sitt. Ifølge Bjørkum vil en oppgraderingen av nettet koste selskapet rundt 10 millioner kroner. Det er de altså ikke villig til å bruke.

Annonse


Vil vurdere det

Telenor Mobil ble tatt litt på senga da Ericsson lanserte denne WAP-løsningen.

– Vi vet ikke helt hva denne løsningen innebærer, men hvis løsningen er et godt tilbud til kundene skal vi selvsagt vurdere det, sier informasjonssjef Jo Heldaas i Telenor Mobil.

Kommer til Norge

Sindre Torp i Ericsson er klar over problemet, men lover at telefonen vil bli å finne i butikken her i Norge uansett hva mobiloperatørene velger å gjøre.

– Telefonen vil komme i Norge uansett, men det er usikkert om den blir lansert som en WAP-telefon. Det er en god mobiltelefon uansett om den har denne WAP-funksjonen eller ikke, hevder Torp overfor Wapland.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse