Y2K - New Zealand

Annonse


Data med skuddårstrøbbel

Y2K - New Zealand

Minst tre dusin japanske værstasjoner taklet ikke skuddåret, men Asia har stort sett sluppet fra skuddåret uten problemer. 29 februar er regnet for å være den siste krampetrekningen fra år 2000-problemet.

Tidlig ute
Andre steder i Japan hevdet datamaskiner ved meteorologiske observatorier hardnakket at datoen var første mars. Også New Zealand rapporterer om datatrøbbel etter skuddåret, og enkelte butikker meldte om vanskeligheter med å få bekreftet pengeoverføringer.

Mot normalt
Tross småproblemer både på New Zealand og i Japan, gikk overgangen til skuddåret stort sett smertefritt, hevder Bruce McConnell, leder for Verdensbankens overvåkingsgruppe for 2000-trøbbel.

Annonse


– Jeg konkluderer med at det som ventet praktisk talt ikke er noen problemer, og at verden stort sett ikke vil merke trøbbel ved skuddåret, sier McConnell. Problemene i Japan og New Zealand avskriver han som “ubetydelige”.

– Dette er en slags siste krampetrekning for 2000-problemene, den absolutt siste grensen, konkluderer forskningssjef ved Gartner Group, Dale Vecchio, ovenfor Associated Press.Origo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse