Annonse


SyncML blir den neste standarden

The SyncML Initiative, som er ment å skulle skape en universell standard for data synkronisering, inkluderer de syv selskapene IBM, Lotus, Motorola, Nokia, Palm, Psion og Starfish Software.

Utvikler standard

Man skal med dette skrittet utvikle og markedsføre en åpen industristandard for universell data synkronisering mot fjerndata og personlig informasjon innenfor flere nettverk, plattformer og enheter.

SyncML er en XML-basert protokoll for datasynkronisering designet for å lage den optimale mobile dataopplevelsen ved å ha støtte for forbedret datasynkronisering, som blant annet inkluderer e-post, kalender, kontaktlister, enterprise data lagret i databaser, webbaserte dokumenter og andre typer innhold fra systemer som vil bli tilgjengelig i fremtiden, står det i en pressemelding fra selskapene bak.

En protokoll

Det er ventet at det vil være flere mobile enheter enn PC-er koblet til Internett ved slutten av 2003 og den nye SyncML-standarden vil forenkle arbeidet med å synkronisere data over en rekke forskjellige plattformer.

Annonse


I dag er datasynkronisering basert på en rekke forskjellige protokoller, hvor hver og en fungerer på et begrenset antall terminaler, systemer og datatyper. Det er dette The SyncML Initiative skal gjøre noe med, slik at det blir uvesentlig hvilket utstyr man har. Dataene vil kunne synkroniseres uansett.

Åpent for de fleste

The SyncML Initiative er åpent for en rekke industrier, blant annet utstyrprodusenter, synkroniseringsselskaper, tjenestetilbydere og applikasjonsutviklere.

For mer informasjon om The SyncML Initiative besøk nettsidene på www.syncml.org

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse