Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Rundlurt i prategruppe

Han trodde han hadde gjort et kjempekjøp, Stavanger-mannen som fikk tilbud om å kjøpe en Nokia 9110 til halv pris i en prategruppe på Internett. Nå vet han bedre.

Arnt Sommerlund

Selger og kjøper hadde små problemer med å bli enig om prisen. Eneste problemet var at Stavanger-mannen gjerne ville se mobiltelefonen før han punget ut med de 3.500 kronene selgeren forlangte.

Oppkrav
Selgeren insisterte imidlertid på å sende varen i postoppkrav. Noe kjøperen aksepterte, etter mye om og men.

Da han hadde betalt beløpet og pakket opp, viste det seg at han hadde fått tilsendt en shampoflaske – som attpå til var fylt med vann.

Selgeren, en ung bergenser, hadde operert under eget navn. Han var derfor ikke vanskelig å finne. Han tilstod.

90 dager
Da Politiet først begynte å kikke den unge bergenseren i kortene, viste det seg etter hvert at han hadde vært riktig oppfinnsom i sine forsøk på å utnytte informasjonsteknologi som utgangspunkt for svindel og svindelforsøk.

Fengsel og erstatning
Han hadde blant annet forsøkt å kjøpe varer på nettet ved hjelp av en annen persons VISAkortnummer. Der ble han avslørt av nettbutikkens rutinekontroll. Ungdommen hadde også stjålet og solgt en datamaskin.

Nå har han forhåpentligvis lært at IT-svindel lønner seg dårlig. I Bergen Forhørsrett fikk han i forrige uke en dom på 90 dagers ubetinget fengsel, samt pålegg om å betale 30.000 kroner i erstatning for de tre sakene.