Annonse


Kjøpsloven gjelder på nett

– Kjøpsloven gjelder også når du kjøper varer fra en privatperson på nettet. I slike tilfeller gjelder samme vilkår som ved salg over telefon, mener Bjønness. Han medgir imidlertid at Forbrukerrådet har liten erfaring med salg til privatpersoner gjennom prategrupper.

Skriftlig kontrakt
Et godt grunnlag for å unngå å bli lurt, er å prøve få til en skriftlig avtale. Da vil det i ettertid være mulig å dokumentere hva dere faktisk ble enig om og hvilke betingelser som gjelder. Selv om avtalen ikke omfatter alle forhold, vil Kjøpsloven fylle ut en del av de punktene som mangler, sier Bjønness.

Andre lands lovgivning
Her tar forbrukerjuristen imidlertid forbehold om hvilket land selgeren holder til i. Bestiller du varer i en amerikansk nettbutikk, vil det uansett være langt vanskeligere å få medhold i reklamasjonssaker enn om du har mulighet til å ta den mangelfulle varen med deg tilbake til butikken.

– Det største problemet er ofte at folk rett og slett lar være å sette seg inn i de rettigheter som både selger og kjøper har. Seriøse nettbutikker bør ha en nøytral kvalitetsvurdering som viser at de overholder gjeldende lover og forskrifter. For å få vite mer kan du kontakte Forbrukerrådet, eller interesseorganisasjonen eforum. Du kan også slå opp på www.nsafe.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse