Arnt Sommerlund

Annonse


Spenstig mobil-kamera

Arnt SommerlundMobil-kameraet som Ericsson viser fram på CeBIT er en fult ut fungerende prototype, som de hevder skal komme på markedet – men de sier foreløpig ikke noe om ’når’ det skal skje.

Prisen er heller ikke klar.

Lite leketøy
Kameraet tar digitale fargebilder med en oppløsning på 600×400 piksler. Bildene kan vises frem i en meget forenklet utgave på mobiltelefonen – ved å koble kameraet direkte til bunnkontakten på mobilen.

ITavisen hadde ingen problemer med å se hva bildet skulle forestille på vår mobiltelefon.

Annonse


Så kan man selvfølgelig diskutere nytten med et sånt lite leketøy. Men det er jo moro å kunne ta bilder av seg selv når man sitter på en varm strand i syden, og sende bildet via mobilen til venner og bekjente i det kalde vinterlandet Norge…

Spennende tilleggsutstyr
Ericsson har hatt problemer med å levere moderne og spennende mobiltelefoner. Teknologien har riktignok var meget bra – men mye har manglet på designsiden. Et noe konservativt design har gjort det svenske produktet kanskje vel traust.

Derimot er Ericsson den mest spennende mobiltelefonprodusenten når det gjelder tilleggsutstyr. Fra før har de lansert et chatboard, som er et minitastatur (er i salg). De har og en MP3-musikkspiller – som også er håndfrisett for både prat og lytting på musikk.

Svensken har også en FM-radio for mobiltelefonen.

Og alle disse dingsene kan kobles på bunnkontakten til Ericssons mobiltelefoner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse