HP e-vectra3

Annonse


Stilige HP e-Vectra

HP e-vectra3

Det har lenge vært kjent at HP i likhet med konkurrentene, ville produsere en enkel PC for bedriftsmarkedet. e-PC, som HP kalte konseptet, skulle være mer stabil, lettere å administrere og oppta mindre plass på skrivebordet enn de tradisjonelle PC-ene.

Knøttliten
Tirsdag lanserte HP sin nye e-Vectra, – en lekker boks som bare en femtedel så stor som en vanlig PC. e-Vectra er 9 cm bred, 24 cm høy, og veier under 4 kg. Maskinene, som leveres med fire forskjellige konfigurasjoner, kommer i salg i april i USA. Til Norge kommer de ventelig litt senere på året.

Alltid på
Den nye PC-en fra HP er beregnet på å stå konstant oppkoblet til nettet for å hente programvare fra interne eller eksterne ASP-servere. Den har likevel både kraft og kapasitet til å kjøre programvare lokalt.

Annonse


Diagnoseverktøyet e-DiagTools som følger med, kjører i bakgrunnen og sender e-post-meldinger til IT-avdelingen hvis det oppdager feil.

Fra 4400 kroner
I USA koster en e-Vectra med 500 MHz Celeron-prosessor, 64 MB minne, 8,4 GB harddisk, nettverkskort, to USB-kontakter og Windows 98 om lag 4400 kr. Toppmodellen med Pentium III 667 MHz, 256 MB minne, CD-ROM og Windows 2000 koster 9600 kr. Prisene inkluderer ikke skjerm.

Lukket og låst
For PC-mekkere er ikke e-Vectra særlig attraktiv, for her er alt lukket og låst. Til og med kontaktene for tilkobling av periferiutstyr er låst for at ikke uautoriserte skal koble til maskinvare, uten at IT-ansvarlig har full kontroll.

iPaq og WebPC
HP er alene om å tilby slike PC-er. På tampen av fjoråret lanserte Compaq sin kompakte iPaq (kommer til Norge før sommeren). Dell har lansert WebPC, en maskin som likner en moderne kaffetrakter, og i januar kom IBM med sine Edge of Network PC-er.

Farvel diskettstasjon!
Til forskjell fra iPaq, så har e-Vectra fortsatt serielle og parallelle porter. Men den nye maskinen har verken ISA-porter eller diskettstasjon. Den bruker en ekstern strømforsyning som på bærbare maskiner. Resultatet er et mindre hovedkort, og en mindre PC.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse