Foto: Jørgen Berner Ross

Annonse


Venter på UMTS

Foto: Jørgen Berner Ross

Hensikten er å bli en totalleverandør og posisjonering for UMTS.

– Vi kjører dette mot våre bedriftskunder, men vil ikke slenge hundrevis av millioner inn i dette markedet via subsidierte håndsett. Så lenge man ikke har tilrettelagt for virtuelle aktører ser vi på avtalen mest som et skritt mot UMTS.

Næringsliv
Tele1 Europe, som er en nordisk totalleverandør med fokus på bedriftsmarkedet og som bygger lokalaksess i Norden, har opplevd mer enn en tidobling i børsverdi siste året til utrolige 16 milliarder kroner. Mobilavtalen med NetCom har i liten grad bidratt til dette.

Annonse


– Vi kan levere et totaltilbud til kundene, det er hovedgevinsten. Den gode utvikling skyldes mye at vi bygger lokalaksess i byene, sier Pål Vegard til Telecom Revy.

Venter på 1800
Da dagens mobilavtale ikke bidrar særlig til verdiskapning, rettes blikket fremover mot neste generasjons mobilnett – UMTS.

Partnerjakt
– Vi kommer til å søke på UMTS enten alene eller sammen med noen i et konsortium. Det er mer enn nok av partnere som er interessert. Tele1 er fortsatt interessert i 1800-lisensen, men om ikke kravene senkes, kan det fort bli for sent før UMTS kommer.

Det virker som politikerne synes det er greit å leve med duopol i to år til. Minstekravet vårt for å ta en 1800-lisens er at vi får innvilget UMTS videre, som gir fortrinn i konkurransen.

UMTS kan bygges på eksisterende 1800 basestasjoner, noe som gir kostnadsbesparelser, i tillegg til frihet som operatør.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse