Annonse


Ny WAP-bankløsning kommer

Det er ikke mer enn tre uker siden Kreditkassen lanserte sin WAP-bank. Selv om bruken av WAP-banken av naturlige årsaker ikke har tatt helt av jobber banken hardt med nye WAP-tjenester.

Få telefoner

– Vi legger ikke så stor vekt på hvor mange brukere vi har akkurat nå. Men ut i fra hvor mange WAP-telefoner som er solgt ser det bra ut for fortsettelsen, sier Dino Wachendorf som er leder for utvikling av WAP-tjenester i Kreditkassen.

Han tror at WAP bare er et mellomtrinn. Etter hvert som hastigheten i mobilnettet øker vil man etter hvert ta i bruk tykkere klienter, mener Wachendorf.

Annonse
Pilotprosjekt til høsten

Wachendorf sier til Wapland at banken i løpet av høsten skal i gang med en pilottest av en ny WAP-tjeneste. Ti bedrifter av forskjellig størrelse skal delta i prosjektet.

Med den tjenesten kan bedrifter sende ut en e-faktura. De som er registrert som e-fakturakunder kan deretter gå inn via sin WAP-telefon og betale regningen. Man trenger med andre ord ikke tilgang til en stasjonær PC for å gjøre opp en regning. Alt skjer via telefonen.

I kø på Rimi

– Men Internett kommer nok ennå en stund til å være mest brukt, tror Wachendorf som likevel har stor tro på at WAP-markedet kommer til å øke.

Det tror Wachendorf fordi han ser mange fordeler ved direkte tilgang til bankkontoen uansett hvor man befinner seg. Som for eksempel i køen på Rimi.

– Dersom du oppdager at du er fri for penger på den kontoen som er knyttet til kredittkortet, kan du bare gå inn i via bankens WAP-tjeneste og overføre fra en annen konto til den kontoen du vil betale varene med.

Fortsatt skranketjeneste

Dette er en tjeneste som Kreditkassen tilbyr i dag, mens banken altså jobber med nye tjenester. Uansett er Kreditkassen helt klar på at den fortsatt også skal være en bank for dem som verken har PC eller mobiltelefon.

– Kunder skal også kunne gå i banken for å betale regninger om de vil, presiserer Dino Wachendorf.

Kanskje det går an å håpe at bankene også finner en WAP-løsning som bidrar til at kontoen er velfylt til enhver tid. Eller er det for mye å forvente av WAP…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse