Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telia til børs i juni

Telia trenger mellom 150 og 200 milliarder for å nå sine mål. Torsdag fikk ga statsminister Göran Person (bildet) Telia grønt lys.

www.regeringen.se

Den svenske statsminister Göran Persson gir tillatelse for å selge ut statsaksjer. Nå arbeider både eiere og selskap for å få selskapet notert på børsene i Stockholm og i New York i juni, melder den svenske næringsavisen Dagens Industri.

Kapital
Telia skal ha behov for mellom 150 og 200 milliarder for å gjennomføre planer om oppkjøp og investeringer i nett.

– Telia er godt forberedt på å gå på børs, heter det i en pressemelding fra Telia.

Majoritet
I følge Dagens Industri slår både næringsminister Björn Rosengren og embedsmennene i hans departement hælene i taket over nyheten. Rosengren mener at det ikke er nødvendig at staten eier mesteparten av Telia.

En viktig grunn til at Telia går på børs i juni, er at til høsten vil vilkårene være tøffere ved en børsnotering. Da er det varslet at flere teleoperatører har som mål å hente inn nærmere 300 milliarder i ny kapital.

Stikkord: Mobil