Penger og mobil

Annonse


Betal P-avgift med SMS

Penger og mobil

Ericsson og det norske selskapet Easy Park har inngått avtale om å utvikle et nytt betalingssystem for parkering.

I drift til høsten
Easy Park vil starte pilotprosjekter i tre store byer i Norden i løpet av våren. Systemet vil bli satt i kommersiell drift tidlig på høsten.

Jan Christian Hole i Ericsson sier til ITavisen at pilotprosjektet gjennomføres i utvalgte kommuner rundt om i landet.

Annonse


Stor utbredelse
– Vi tror den endelige tjenesten kommer til å få stor utbredelse, sier Hole og legger til at på de steder det er mulig å sende SMS-meldinger er det også mulig å få denne tjenesten.

De som abonnerer på systemet vil få en liten elektronisk enhet med talltastatur og grafisk display montert på toppen av dashbordet i bilen. Ved å aktivere denne når man parkerer bilen vil det bli sendt en SMS-melding via en mobiloperatør til parkeringssystemet.

Enkelt å bruke
Gjennom displayet på den elektroniske parkeringsbilletten vil trafikkvakten få beskjed om parkeringsavgiften er betalt eller ikke.

Systemet skal være enkelt å bruke og det skal spare kostnader både for brukeren og for dem som disponerer parkeringsplassen.

Ser potensiale
Salgsdirektør Jan Christian Hole i Ericsson AS i Asker sier at avtalen er i tråd med de planer selskapet har for salgs- og konsulentvirksomheten i Norge.

– Vår visjon er å være den ledende leverandør av mobilt Internett. Transportsektoren og reiselivsbransjen er prioriterte markedssegmenter for oss. Vi ser et betydelig potensiale for Easy Parks konsept i hele Europa, sier Hole.

Konseptet er utviklet av Easy Park. Avtalen innebærer at Ericsson Business Consulting skal utvikle og levere til det norske selskapet et spesielt system som ivaretar både registrering av avgiften og de nødvendige transaksjoner.

Bluetooth og WAP
Bruk av nye teknologier som WAP og Bluetooth vil bli vurdert. Ericsson vil også stå for både drift og vedlikehold av dette sentraliserte parkeringssystemet, ifølge pressemeldingen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse