IBM-logo

Annonse


Tenker trådløst

IBM-logoDet trådløse Internett-senteret vil gjøre IBMs kunnskap innen trådløs e-handel (basert på WAP-teknologi) lettere tilgjengelig for norske kunder.

Norden ledende
– De nordiske landene er ledende i verden innen WAP-teknologien, noe som også representerer en konkurransefordel for norske virksomheter. Ved å lansere et “IBM Wireless Internet Center” i Norge, vil vi kunne tilby lokal, strategisk og teknologisk kompetanse til våre norske kunder, sier administrerende direktør Endre Rangnes i en pressemelding.

IBMs konsulenter i Norden vil jobbe med kunder for å hjelpe å identifisere og implementere trådløse e-handelsløsninger. Konsulentene er organisert som et virtuelt team, men en del av gruppen er likevel fysisk plassert i Norge.

Gruppearbeid
Løsningssenteret arrangerer gruppearbeid, hvor man i tett samarbeid med kundene definerer relevante trådløse e-handelsløsninger.

Annonse


Videre bidrar IBM med rådgivning om infrastruktur, implementering og evaluering av løsninger, samt eventuell drifting av kundenes applikasjoner.

Bankløsning
I tillegg til de lokale konsulentene, har senteret også mulighet for å hente inn kompetanse fra et internasjonalt WAP SWAT Team.

– SWAT-teamet, som for øvrig styres fra Finland, beviste nylig sin styrke ved samarbeidet med den spanske banken Banesto. Etter kun ti arbeidsdager leverte de en WAP-basert pilotløsning til banken, sier Rangnes i pressemeldingen.

Samarbeid med finner og svensker
– Vi er involvert i en rekke trådløse e-handelsprosjekter i de nordiske landene. De fleste prosjektene er i samarbeid med svenske og finske kunder, men jeg håper at etableringen av senteret i Norge vil være med å rette opp denne ubalansen.

– Norske bedrifter kan fremdeles benytte seg av konkurransefordeler gjennom trådløse e-handelsløsninger, men dette vinduet vil lukkes i takt med at europeiske og amerikanske virksomheter får øynene opp for det store forretningspotensialet som kombinasjonen av Internett og trådløs teknologi representerer, sier Rangnes.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse