Annonse


Windows Me i mai

Microsoft har kunngjort at deres nye operativsystem får navnet Windows Me (Windows Millennium Edition).

Både Windows 95, Windows 98, Windows 98 Second Edition (SE) og Windows Me (Windows Millennium Edition) har DOS i bunnen.

Egentlig skulle Windows 98 ha vært det siste, men først neste år kommer et operativsystem til privatbruk med Windows NT/2000-kode. Denne forbrukerversjonen av Windows 2000 har kodenavnet Whistler.

Innebygd videoredigering
Windows Me likner Windows 2000 Professional på overflaten, men under panseret er den til forveksling lik Windows 98.

Annonse


Windows Me er utstyrt med ny TCP/IP-stack, systemgjenopprettingsfunksjon, videoredigeringsprogrammet Movie Maker, bakgrunnsinstallasjon av USB-tastatur, mus og hubb, og mange mindre forbedringer. Alle funksjonene i Plus! 98 er inkludert i Windows Me.

Tilpasset hjemmenettverk
Windows Me har fire forbedringsområder:
Digitale medier og underholdning: Windows Me skal gjøre det enklere å nyttiggjøre seg forskjellig innhold ved hjelp av Movie Maker og en ny ”games manager” som frigjør systemressurser.

Enklere Internett: Det skal bli enklere å koble seg opp og finne fram på nettet. Windows Me blir integrert med Internet Explorer 5.5.

Hjemmenettverk: Windows Me skal gjøre det enklere å dele Internett-aksess, og koble sammen PC-er i hjemmenettverk.

Alt skal virke: Windows Me har enklere oppsett. Den nye systemgjenopprettings-funksjonen skal – i hvert i teorien – sørge for at maskinen reparerer seg selv..

Automatisk oppdatering
Windows Me er 16/32-bit, og kan fortsatt kjøre DOS-spill. Operativsystemet støtter også gamle I/O-enheter, men operativsystemet er mer kresent enn tidligere. Dårlige drivere er den hyppigste årsak til systemkrasj i Windows 98.

En av de heftigste nye teknologiene i Windows 98 Me er AutoUpdate som automatisk kobler seg opp, laster ned og installerer oppdateringer.

Norsk versjon i juli
Andre-betaen av Windows Me kom i november. Tredje-betaen, som sannsynligvis også blir lagt ut for salg, er ventet i mars.

I følge nettsiden WinInfo skal operativsystemet slippes i USA den 26. mai. Deretter kommer Windows Me til Tyskland og Spania 9. juni, til Frankrike og Italia 16. juni, til Brasil, Holland og Sverige 20. juni, til Japan 25. juni, til Danmark 5.juli og til Norge 10.juli. Windows Me vil både bli levert sammen med nye PC-er og solgt som oppgradering.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse