Annonser på nett

Annonse


StepStone større en SOL?

Annonser på nett

Børsverdien på StepStone blir trolig høyere, enn hva markedet vurderte hele det gamle ærverdige Schibstedkonsernet i fjor høst.

StepStone, tidligere JobShop, har aldri lagt skjul på at ambisjonene var børsnotering. Men når prospektet legges fram i neste uke, er det nok mange som blir imponert over verdifastsettelsen.

London-avisen Evening Standard mener StepStone vil hente inn 60 millioner pund, drøyt 800 millioner kroner, når selskapet går på børs i løpet av våren. Børsverdien på selskapet anslås til 5,2 milliarder kroner.

Annonse


Rubrikk
– Schibsted har lenge kjempet en desperat kamp for å beskytte sin melkeku – rubrikkmarkedet.Via Aftenposten har selskapet lenge hatt en dominans innen stillingsannonser som mange misunner dem.

Men etterhvert som Internett brer seg til alle hjem, dukker nye utfordrere opp. Den styggeste ulven er jobbformidlingsselskapet StepStone, men også Eiendomsnett er en stor trussel for papirkongen. Schibsted har svart med Finn – samkjøring av rubrikkannonser på nett mellom regionale aviser.

Verdiløs?
Schibsted ble i fjor fram til november nærmest slaktet av investorene. Verdien på papiravisene ble skrevet ned og konsernet falt helt ned til 5 milliarder i total børsverdi. Men det var før analytikere skjønte at Schibsted hadde verdier innen Internett.

Multimediasjef Sverre Munch vil børsnotere SOL, og selv om analytikerne spriker kraftig i sine estimater er de fleste enig om at 5 milliarder ikke er urimelig. Prisen er forøvrig den samme som StepStone vurderes til idag.

Etter børsryktene, har kursen på Schibsted doblet seg. Men i et stadig mer globalt stillingsmarked, er det usikkert om mediehuset klarer å beholde grepet. StepStone vil etablere seg i alle EU-land i løpet av året og nyte godt av arbeidsflyten over grensene. Schibsted/SOL som i første omgang nøyer seg med Skandinavia, kan fort bli overskygget av nettraketten StepStone.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse