Annonse


Fornebu-høring sprengte NRK Stortinget

Planene om IT-senter på Fornebu er i en åpen høring i Stortinget mandag 7. februar fra kl 10 til kl 18.

NRK har direkte fjernsynssending fra høringen. Dekningen på Internett er også lagt bredt opp med både NRK Alltid Nyheter, og den nye kanalen NRK Stortinget.

Klager
NRK har hatt problem med kapasiteten på området tidligere. Og den store trafikken på nettet har gjort radiotjenesten utilgjengelig for mange lyttere. NRK bekrefter at det var flere klager på manglende tilgang. Redaksjonen i Alltid Nyheter var i en periode ikke tilgjengelig mandag formiddag.

Diktat?
Under høringen slipper både Nettverk Fornebu og IT Fornebu Technoport til med en presentasjon av sine prosjekt. I ettermiddag skal arbeids- og administrasjonsminister Laila Dåvøy forsvare Regjeringens valg. Spørsmålet er om koalisasjonen Ap og Frp vil diktere valg av kandidat til utbyggingen.

Regjeringen har innstilt på at Nettverk Fornebu skal få kontrakten. Orkla-direktør Halvor Stenstadvold la i sin presentasjon vekt på at deres prosjekt innebar mindre økonomisk risiko for staten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse