Bill Gates NYeste

Annonse


Ny Windows varsles

Bill Gates NYeste

Bill Gates nevnte endringene i operativsystemet Windows flere ganger da han søndag talte for politiske toppledere i Davos på World Economic Forum.

Han kommenterte flere ganger planene om et nytt grensesnitt, og om gjennomgripende endringer av Microsofts operativsystem.

Gates hevder at endringene kan sammenlignes med introduksjonen av operativsystemet Windows for et tiår siden, melder nettutgaven av Financial Times.

Annonse


Sikkerhet
– Jeg tror trinnvisse forbedringen ikke vil bringe oss dit hvor vi ønsker. Det vil bli en like viktig satsning for oss som da vi baserte selskapet på et grafisk operativsystem, og som da vi baserte det på Windows NTs koder, sa Gates. Han varsler større krav til pålitelighet.

Skoboks
– I dag stoler du ikke nok på datamaskinen til at den blir den viktigste lagringsmediet for dine bilder. Dersom harddisken ryker – boom – der går alle bildene fra barndommen til barnet ditt. En skoboks krasjer aldri, om det begynner å brenne griper du boksen, og tar den med deg. Når blir datalagring like sikkert? spurte Gates.

Skifte
Gates varsler ”en ny generasjon applikasjoner som vil se forskjellige ut fra dagens program, som vil se bedre ut.” Men var lite mer som ble kjent enn at Internett vil bli enda mer viktig for Windows enn tidligere. Knappene ”Favoritter” og ”Bokmerker” skal bli en del av selve operativsystemet.

Finne data
Det skal også bli lettere å finne igjen dokumenter på Internett. En overgang til fra XML vil være viktig for å oppnå dette. Dagens Internettsider bruker HTML-koder som standard. XML gjør det lettere å indeksere sidene effektivt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse