Annonse


Nå wapper Gates

Microsoft har forstått at det trådløse internettet er fremtiden: På GSM World Congress denne uka gjør selskapet stort nummer av produkter som Microsoft Mobile Explorer.

Detaljene om Microsofts satsing på det trådløse nettet vil først bli klart når selskapet holder sin pressekonferanse i dag fredag.

Men det er ingen hemmelighet at Microsoft nå satser mye på samarbeid med GSM-bransjen, siden Bill Gates & Co. etterhvert har forstått at Internett er i ferd med å frigjøre seg fra skrivebordet og PCen.

Mobil explorer
Derfor viser selskapet nå Microsoft Mobile Explorer, Windows for Smart Cards, Internet Cellular Smart Access e-post tjener og MSN Mobile Services. Og det overrasker vel ingen at Microsoft har valgt å dra til Skandinavia for å finne en leder til sin Mobil-divisjon.

Annonse


Verdiøkende
– Sammen med våre partnerne i mobil-industrien, skal vi sørge for at Microsofts software tilbyr en plattform som GSM-operatørene kan utnytte for å tilby verdiøkende tjenester til kunder som bruker trådløse maskiner og telefoner, sier lederen for Mobile Internett Business Unit, Hjalmar Winbladh.

– Vi er glade for at vi for første gang er til stede på denne konferansen, sa Winbladh.

I Norge
Testingen av de nye løsningene for bedriftsmarkedet foregår i samarbeid med British Telecom hos fem bedrifter i England og Norge. Disse bedriftene tester trådløs tilkobling til data i Microsoft Exchange via mobiltelefoner med Microsoft Mobile Explorer eller Windows CE-baserte maskiner.

I tillegg viser Microsoft hvordan man kan få det selskapet kaller “Outlook-funksjonalitet”på mobiltelefonen, ved hjelp av Microsoft ICSA 3.5. Dette er server-programvare som gjør det mulig for mobiloperatørne å tilby mobile Internett-tjenester til sine kunder.

Og Windows for Smart Cards er også med i pakken: Man kan nå få SIM-kort med programvare på plass for å logge seg opp mot Microsoft 2000-tjenester som e-post, kalender og kontaktliste.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse