Annonse


Lager verdens største mobilselskap

Hovedkvarter blir både i Düsseldorf og i London. Selskapet blir ett av verdens fem største, og får en dominerende posisjon i telebransjen. Spekulasjonene går nå på hvilke ringvirkninger dette vil få for andre operatører, og for produsenter som Ericsson og Nokia.

Frist
Flere måneders strid mellom partene førte til at Mannesmann godtok det som nå blir et såkalt vennlig oppkjøp. Mannesmann får 49,5 prosent av det nye selskapet. I forhandlingene ønsket Mannesmann i utgangspunktet mer enn 50 prosent, for å få en kontrollerende andel i selskapet.

Ny leder i selskapet blir Vodafone Airtouch toppsjef Chris Gent. Mannesmanns tidligere toppleder Klaus Esser skal hjelpe til med overgangen, og får tittel som assisterende styreformann, i følge BBC.

En av de fem største
Det nye selskapet blir verdens hittil største teleselskap. Prisen blir på 199 milliarder dollar, eller vel 1600 milliarder norske kroner. I følge Aftenposten tilsvarer summen den samlete norske produksjonen (BNP) av varer og tjenester i Norge i halvannet år.

Annonse
Til sammenligning blir fusjonen mellom AOL og Time Warner verdsatt til 1200 milliarder norske kroner.

Striden begynte etter at Mannesmann kjøpte det britiske mobilselskapet Orange. Dermed brøt de en stilltiende avtale om å unngå konkurranse.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse