Arnt Sommerlund

Annonse


Årets tele-operatør

Arnt SommerlundTelenor Mobil, Sense

Her hadde vi håpet på tøff konkurranse fra flere utfordrere som skulle ryste opp i det Telenor-dominerte landskapet.
Men det var i begynnelsen av året.

Sense og Trygve Tamburstuen ble kvalt i startgropa. Telia Norge ble en våt kinaputt takket være Telianor-fusjonen.

Langt igjen
ElTele sliter med indre konflikter og blir i best fall kjøpt opp. Janco/UPC har langt igjen, både i forhold til utbygging og service/informasjonsnivå før de kan tas seriøst som en reell teleutfordrer.

Annonse
Norge opplever igjen at den desidert største veksten skjer i mobilmarkedet og vi velger derfor en mobiloperatør som årets teleoperatør. Begge operatørene opplever en kundevekst på imponerende 50 prosent.

Selv om ikke omsetningsveksten, om lag 25 prosent, er like imponerende har aksjonærene liten grunn til å klage.Duopolistene fulgte hverandre hakk i hel, eller var det hånd i hånd? mot mållinjen, der Stig Herbern og Telenor vant med en kort antennelengde foran NetComs Terje Christoffersen.

Telecom Revy mener Telenor mobil har vist større fokus på tjenester ved å tilby Nomade, mer omfattende WAP-satsing, og i tillegg investerer i HSCD (High Speed Circut Switched Data), som baner vei for raskere bruk av mobil datatrafikk.

Honnør til Christoffersen for å satse på Internett: Mother, og tilgang til billig surfing på natta, i tillegg til en noe fattigere WAP-portal, men for forretningsbrukere faller han igjennom mot storebror.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse