Annonse


Alcatel-WAP på folkebølge

Onsdag lanserte Alcatel sin WAP-telefon for forbrukere flest på verdens største mobiltelefonkonferanse – GSM World i Cannes i Frankrike. Dermed henger de seg på folkebølgen av mobilt Internett, der Siemens lanserte sin folke-WAP på tirsdag.

WAP (Wireless Application Protocol) er teknologien som gjøren at mobiltelefoner kan koble seg opp mot Internett-tjenester.

Tidlig ute
Alcatel har riktignok vært tidlig ute med å satse på WAP. Allerede i fjor vår var deres modell One Touch Pocket klar for WAP, men bare i Frankrike.

Nå kommer franskmennene med en WAP-telefon som støtter den siste offisielle WAP-standarden 1.1, som Telenor og NetCom bruker i Norge.

Annonse


Alcatel One Touch View [email protected] er deres svar på forbrukernes sug etter å få bruke mobiltelefonen til Internett-tjenester. Prisen er foreløpig usikker, men den vil neppe bli blant de dyreste. Etter det ITavisen erfarer vil den havne i prisklassen mellom 2.000 og 4.000 kroner, alt avhengig av kampanjestøtte fra Telenor eller NetCom.

Ikke stor – ikke liten
One Touch view [email protected] er 12,2 cm lang; 4,8 cm bred og 2,5 cm tykk – totalt 142 ccm, med andre ord ikke blant de helt minste (men ikke for stor).

Men på en WAP-telefon er skjermen viktig(st). På Alcatels modell er den på fire linjer, med 12 tegn per linje. Med andre ord: Ikke mer enn det må være, og det man kan forventet av – og, på en WAP-telefon.

Vekten er oppgitt til 150 gram med standard batteri (650 mAh – nikkel metall hydrid). Ikke helt i tråd med dagens lettvektere på mobilfronten, men kjøper du et mindre batteri er vekten nede i akseptable 135 gram (580 mAh – lithium ion).

Høyt-talende
Alcatels folke-WAP har en høyt-talende funksjon, som gjør at du kan legge mobiltelefonen ned på bordet og la dine venner høre hva den i andre enden har å si.

Modellen har fem forhåndslagrete SMS-meldinger, avtalekalender, klokke/alarm og valutakalkulator. One Touch View [email protected] er (selvsagt) en tobåndstelefon (dual band). Phone.com har laget WAP-leseren.

One Touch View [email protected] skal etter planen være på markedet i løpet første kvartal i år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse