Ericsson 320

Annonse


Super-WAP fra Ericsson

Ericsson 320

Ericsson lover at deres nye super-WAP for GPRS (General Packet Radio Service) skal være tilgjengelig i første kvartal 2001.

Det var Ericssons visepresident for nettverkprodukter, Mats Dahlin, som opplyste dette på en pressekonferanse i Cannes, dagen før verdens største mobiltelefonkonferanse åpner: GSM World 2000.

Foreløpig er det meste av de tekniske spesifikasjonene ukjente. Men den svenske telekomprodusenten viser fram en prototype som av utseendet er identisk med WAP-telefonen R320.

Annonse
Spennende programmer
I dag er WAP-telefonene i all vesentlighet karakterbaserte – kun tekst og enkle grafiske symboler. Med GPRS vil dette endre seg og vil få se både bilder, grafikk og videosnutter.

GPRS vil øke datakapasiteten, og dermed også gjøre det mulig å tilby nye og tyngre WAP-tjenester.

Ericsson kan i dag vise fram flere spennende applikasjoner for WAP over GPRS. Et eget chatte-program, basert på Microsoft-teknologi, vil uten tvil slå an hos unge mobilbrukere.

– Chatte-programmet er nok kanskje min egen favoritt blant de kanskje mer unyttige applikasjonene, sa visepresident Mats Dahlin på pressekonferansen.

Ericsson har også utviklet et lotto-program (endelig tipping på mobiltelefon!!!), et e-postprogram og en nettleser.

GPRS + WAP
Svenskene satser tydeligvis sterkt på å vise at de behersker GPRS under årets messe. De hevder å ha nærmere 50 prosent av markedet for utbygging av GPRS-infrastruktur.

Hvor viktig er GPRS for veksten i bruken av WAP-tjenester?

– GPRS er det første viktige steget mot ekte mobil tilgang til Internett, sier Dahlin på ITavisens spørsmål.

– Det viktigste er at du med GPRS alltid er online, sier hans kollega, Jan Wäreby, visepresident for forbrukerprodukter.

Hvor raskt?
Men det er foreløpig usikkert hvor raskt vi kan komme til å surfe på Internett via mobiltelefonen.

I følge det europeiske standardiseringsinstituttet for telekom, ETSI, kan man ved å bruke åtte tidsluker få en datahastighet helt oppe i 170 Kbits per sekund – mer en ISDN-hastighet i dag.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse