Annonse


Folke-WAP fra Siemens

Siemens går tungt inn i området for mobilt Internett, WAP (Wireless Appplications Protocol). Deres første WAP-telefon, S25, som ble lansert i fjor, kunne ikke brukes i Norge. Men nå kommer tyskerne sterkere tilbake med proff-telefon og en forbruker-telefon som takler WAP 1.1-standarden.

– Vi skal delta sterkt på området mobilt Internett. Siemens har som mål å bli en av de tre største i verden på dette området, sa visetoppsjef Rudi Lamprecht i Siemens under lanseringen.

Folke-WAP
Fra før har Nokia og Ericsson lansert sine WAP-telefoner. Men bare finnene har rukket å få sin modell, 7110, ut på markedet – om enn i få antall eksemplarer ennå. Ericssons R320 kommer i mars.

I april kommer Siemens to nye modeller på markedet. C35 er en folke-WAP. Både prisleie, ytelse og design skal være tilpasset såkalt “privat, sosialt bruk”. Prisen er foreløpig ukjent, men Siemens har så langt vært kjent for å levere meget prisgunstige produkter.

Annonse


C35 veier 110 gram og er 88 ccm stor (eller liten om du vil). Lyttetiden (standby) er oppgitt til mellom 50 og 180 timer. Taletiden spriker mellom 90 og 300 minutter – eller opptil fem timer.

Proff
S35 er storebroren, som skal konkurrere i proffklassen. Vekten er bare 99 gram og størrelsen er 89 ccm. Lyttetiden (standby) er oppgitt til mellom 60 og 220 timer. Taletiden er mellom 100 og 360 minutter – eller opp mot seks timer.

Profftelefonen har innebygd modem, talestyring, infrarød dataoverføring, klokke, kalkulator, kalender, skrivehjelp for tekstmeldinger og selvsagt: spill.

Større enn PC
– Produktsyklusen på mobiltelefoner er stadig kortere. Og det dukker nesten daglig opp nye kundesegmenter. Mobiltelefoner er i ferd med å passere PCer både når det gjelder volum og omsetning, sa Lamprecht.

Ny PDA
Siemens kastet seg inn på lommedatamarkedet under GSM World Congress med sin IC35. Den har innebygd WAP-leser, timeplan og notatblokk.

Maskinen lanseres i februar 2000. Kombinert med mobiltelefon kan den kommunisere med Internett. Den kan ta smartkort for å fungere sammen med banktjenester og kan synkronisere med Lotus organizer og Microsoft Outlook.

Den veier 144 gram inkludert batteri, er 10,8 cm lang, 8,7 cm bred og 2 cm tykk, altså på størrelse med ei stor pengebok.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse