Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor + DNB = ?

Synergigevinster mellom tele og e-handels kompetanse vil skape fusjoner mellom bank og telebransjen, spår flere analytikere. Noen ser statskolossene DnB og Telenor som et godt ektepar.

Hermansen surfer

For kun noen uker siden rystet AOL og Time/Warner verden med å fusjonere de største inne media med en Internett gigant. Nå spår flere at bankene står for tur.

Bransjeglidning
– Vi mangler bare at dette selskapet fusjonerer seg med et finans/bankselskap. Da er sammensmeltingen av tele, internett/media og finans blitt fullbyrdet, sier den danske telekomanalytiker John Strand i Strand Consult, til Dagen Næringsliv.

Han tror en fusjon mellom en bank og et tele- eller et medieselskap er en realitet i løpet av et halvt år.

E-handel
Førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI, Arne Krokan, har doktorgrad i e-handel er heller ikke fremmed for tanken.p> – Bankene tilbyr ikke e-handelsløsninger, det gjør et televerk. Men televerk tilbyr på sin side ikke betalingsløsninger. Det gjør bankene, sier Krokan til Dagens Næringsliv.

Distribusjon
Administrerende direktør Geir Herland i Telenor Pos tror personlig at banker og teleselskaper i nær fremtid vil slå seg sammen. Om dette er selskapets offisielle mening er heller usikkert.

– Det vil skje som følge av den teknologiske utviklingen, spesielt innen nettbasert handel og fordi bankene i større og større grad bruker telekom som sitt «distribusjonsnett». Dessuten er bankene blant telekomselskapenes største kunder, sier Herland til Dagens Næringsliv.

Så da gjenstår det bare å se om Hermansen klarer å velte atter en fusjon. Så lenge ekteskapet foregår på hjemmebane uten svenske innslag som Merita Nordbanken, er sjansene kanskje bedre for å lykkes?