Hermansen surfer

Annonse


Telenor + DNB = ?

Hermansen surfer

For kun noen uker siden rystet AOL og Time/Warner verden med å fusjonere de største inne media med en Internett gigant. Nå spår flere at bankene står for tur.

Bransjeglidning
– Vi mangler bare at dette selskapet fusjonerer seg med et finans/bankselskap. Da er sammensmeltingen av tele, internett/media og finans blitt fullbyrdet, sier den danske telekomanalytiker John Strand i Strand Consult, til Dagen Næringsliv.

Han tror en fusjon mellom en bank og et tele- eller et medieselskap er en realitet i løpet av et halvt år.

Annonse


E-handel
Førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI, Arne Krokan, har doktorgrad i e-handel er heller ikke fremmed for tanken.p> – Bankene tilbyr ikke e-handelsløsninger, det gjør et televerk. Men televerk tilbyr på sin side ikke betalingsløsninger. Det gjør bankene, sier Krokan til Dagens Næringsliv.

Distribusjon
Administrerende direktør Geir Herland i Telenor Pos tror personlig at banker og teleselskaper i nær fremtid vil slå seg sammen. Om dette er selskapets offisielle mening er heller usikkert.

– Det vil skje som følge av den teknologiske utviklingen, spesielt innen nettbasert handel og fordi bankene i større og større grad bruker telekom som sitt “distribusjonsnett”. Dessuten er bankene blant telekomselskapenes største kunder, sier Herland til Dagens Næringsliv.

Så da gjenstår det bare å se om Hermansen klarer å velte atter en fusjon. Så lenge ekteskapet foregår på hjemmebane uten svenske innslag som Merita Nordbanken, er sjansene kanskje bedre for å lykkes?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse