Amazon sparker ansatte

sparket.gif

sparket.gif

Investorer er ikke lenger fornøyd med vekst, men begynner etterhvert å stille krav til lønnsomhet. Da må de fleste shoppingsnettstedene stramme inn livreima.

Kutter
Nedbemanningen er den første i selskapets femårs gigantvekst. 150 av omlag 7500 ansatte må finne seg annet å gjøre, melder Wall Street Journal.

Annonse

I fjor doblet Amazon omsetningen til omlag 13 milliarder kroner, mens arbeidstokken tredoblet seg.

– Vi forblir et vekstselskap. Vi vil vokse gjennom produktutvalg, tjenester og geografiske områder vi dekker, sier talsmann for selskapet Bill Currey til Wall Street Journal.

Svalestup
Investorer lar seg imidlertid ikke berolige så lett. Børskursen falt 8 prosent etter meldingen og har tapt seg over 20 prosent siden nyttår. Samtidig med at innholdstjenester som Yahoo, AOL og Excite har skutt i været siste året, har verdien på e-handels bjellesauen ligget paddeflat på omlag 170 milliarder.

Amazon som fortsatt nyter anerkjennelse for å være ledende innen teknologi og service, er ikke det eneste selskapet som sliter.

Slakt
ValueAmerica måtte kutte arbeidsstokken på 1200 i to, etter skuffende vekst og blodrøde resultattall. Software selgeren Beyond, måtte nylig sparke 75 arbeidere – tilsvarende 20 prosent av arbeidsstokken.

Her til lands har vi sett flere ambisiøse e-handels oppstarter som blant annet Matnett, Rema, Akers Mic, der eventyret endte med full avvikling eller konkurs.

Annonse
Annonse