Ericsson R320 2stk

Annonse


GPRS reddet Ericsson

Ericsson R320 2stk

Salg av blant annet GPRS-systemer redder svenskene.

Kampen om mobilbrukerne er hard, men så lenge markedet vokser voldsomt stikker ikke vinneren – Nokia – av med hele overskuddet.

Opp men ned
Fjerde kvartal slo Ericsson til med en økning på 25 prosent, til omlag 70 milliarder kroner. I 1999 økte selskapet totalt med 17 prosent til 205 millioner norske kroner.

Annonse
Overskuddet før skatt økte med hele 39 prosent, sammenlignet med fjerde kvartal 1998, til 8 milliarder kroner. For hele året svekket resultatet seg 10 prosent til i overkant av 15 milliarder kroner.

GPRS
Selskapet som i fjor sparket konsernsjefen har vært igjennom et tøft år. Svenskene har tapt markedsandeler til Nokia på mobilmarkedet.

Ericsson reddes ved at 70 prosent av omsetning kommer fra salg av infrastruktur til mobilsystem. I fjor vant selskapet 50 prosent av alle GPRS installasjoner. Selskapet er også langt fremme i utvikling av 3g (UMTS-systemer).

Venter sterk økning
Mobilkjempen som er i ferd med å lansere sin WAP-telefonen r320, forventer en økning i omsetningen neste år med 20-25 prosent. Selskapet venter at innen år 2003 vil verden ha en milliard mobilabonnenter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse