Konkurrenter krever aksess

Arkivfoto

Arkivfoto

I forbindelse med forberedelsen til fusjon mellom Telenor og Telia tvang EU-kommisjonen i oktober de to teleselskapene til å åpne kobbernettet (de siste meterene til kunden) for konkurrenter.

Selv om fusjonen sprakk slipper ikke Telenor unna kravene. Grunnen til det er et eget EU-vedtak fra november som pålegger alle EU land å gjennomføre LLUB – gi tilgang til kobbernettet. Næringsminister Fjærvoll hadde i praksis lite valg, da han la frem stortingsmeldingen den 22. desember.

Annonse

Men hva hjelper dette så lenge konkurrentene fortsatt må vente?

Radiorot
– I storbyene er det viktig med høyhastighets aksess til bedriftsmarkedet. Stadig flere bedrifter krever forbindelse med 2 megabit eller mer, da er radio et viktig verktøy, sier rådgiver Morten Neeb i Tele2 til ITavisen

Neeb hadde regnet med at PT ville utstede lisenser i løpet av denne måneden,

– Det er beklagelig at også dette blir forsinket Vi forventer at det er klart i løpet av neste måned, sier han til ITavisen.

LLUB
– Det har klødd i fingrene i flere år for å åpne aksessnett, men til tross for at EU har spikret fast prinsippet sleper Telenor med beina, sier han til ITavisen.

Også andre tungvekterne i den norske telebransjen raser også over at konkurransen forsinkes.

– Betingelsene er klare i Sverige Danmark og Finland slik at der kan koble oss opp mot kundene. Vi venter imidlertid på hva løsningen blir i Norge. Jeg hadde håpet at det skulle bli klart i løpet av januar, men det er vel ikke så hast lenger, etter at fusjonen sprakk, sier Pål Vegard i Tele1Europe til ITavisen.

Annonse
Annonse