UPC lukter på Alfanett

UPC Logo

UPC Logo

Konsolideringen i telekombransjen er langt fra over. Ikke lenge etter at Telia Norge har skiftet eier for to milliarder, kan Alfanett bli neste slakteoffer.

Internett
Det Bærumsbaserte kabelselskapet Alfanett med omlag 35.000 abonnenter, satser ikke bare på traust TV-distribusjon.

Annonse

I likhet med UPC og Telenor Avidi, har de investert stort i oppgradering av nettet til høyhastighets Internett og digital-TV. Eieren, Bærum kommune, innser nå imidlertid at de mangler kompetanse og kapital til å bringe selskapet videre, ifølge Aftenposten.

Inviterer
Alfanett har sendt ut forespørsel til 20 aktører i Norge og utlandet, med svarfrist den 28. januar. Ifølge Aftenposten har UPC og Telenor Avidi allerede meldt sin interesse for selskapet.

En milliard?
Prising av kabelselskaper variere mellom 10.000 og 30.000 per kunde. For Alfanett vil det trolig resultere i en pris mellom en halv og en milliard kroner.

Kvaliteten på nettet og geografisk spredning er avgjørende i en slik verdivurdering. Tatt i betraktning at deler av nettet allerede er oppgradert, og Bærum kommune ligger på formue- og inntektstoppen i Norge, kan det fort bli en god slump penger for kommunen.

Annonse
Annonse