Annonse


Kjemper mot verdens største oppkjøp

Vodafones AirTouch forsøker seg på verdens største fiendtlige oppkjøp av konkurrenten Mannesmann.

Mobil blir viktig
Mannesmann er i utgangspunktet et industrikonglomerat som har produsert det meste fra lokomotiv til mobiltelefoner. Etter hvert som telekommunikasjon er blitt mer lønnsomt har konsernet blitt strømlinjet omkring mobilselskapet.

Fra båtkanal til fjernsynskanal
I følge tyske Der Spiegel er Mannesmann i ferd med å inngå samarbeid med franske Vivendi om å lage en felles plattform for Internett. Vivendi er et fransk konglomerat som i forrige århundre tjente godt på å drive kanaler.

Vivendi har nå store interesser i telekommunikasjon og media, og hevder å ha 12 prosent av telemarkedet og 40 prosent av det franske mobilmarkedet gjennom selskapene Cegetel og SFR. Selskapet har også eierinteresser i Canal+.

Mobilt Internett
I følge næringsavisen Financial Times skal Mannesmann også hatt kontakter med det amerikanske medieselskapet AOL. Angivelig skal partene samarbeide om å bruke Mannesmanns mobilnett for Internett. En talsmann for Mannesmann ville ikke kommentere opplysningene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse