Apple med overskudd

Jobs, Steve

Jobs, Steve

Apple slo analytikernes forventninger da selskapet kunne melde om et overskudd på en dollar per aksje, mens gjetningene på forhånd lå på 89 cent. Steve Jobs sier at selskapet aldri har solgt så mange maskiner som de gjør nå.

BonusApples Steve Jobs har hittil hatt en godtgjørelse på en dollar året. I går fikk han som bonus en privatjet av typen Gulfstream V, som har en prislapp på vel 360 millioner kroner, i følge New York Times. Gulfstream er en flytype de fleste ellers kjenner fra Microsofts flysimulator.

Annonse

Apple har kunnet melde om ni etterfølgende kvartalsregnskap med overskudd. Markedsverdien på selskapet har økt fra to til 16 milliarder dollar, eller vel 127 milliarder kroner under Jobs ledelse.

Lykke hos forbrukerne
I følge en melding fra Apple var overskuddet sist kvartal på vel 1,4 milliarder kroner.
Omsetningen steg med 37 prosent i forhold til samme kvartal i fjor. Antall solgte system steg med 46 prosent og endte på 1,377,000 ferdige maskiner siste kvartal. Av dette var mer enn 700,000 iMac, og 235,000 bærbare iBook.

Selskapet betalte skatt
I følge New York Times blir årslønna for styreformann Steve Jobs på vel 300 millioner kroner, om en tar med verdien av flyet, og de skatter og avgifter som selskapet betaler for Jobs i forbindelse med gaven. Han har vært ansatt i to år og fire måneder, og bruker fortsatt tittelen iCEO. Men i’en står ikke lenger for midertidig – interim – men står i stil med iMac og iBook.

– Jeg vil trolig bruke flyet en god del, men det er ikke noe jeg selv ville ha kjøpt, kommenterer Jobs.

Kursen opp
Etter at Apple presenterte sitt kvartalsregnskap steg kursen på selskapet. Det førte til at aksjene som Steve Jobs fikk i bonus onsdag kveld hadde en verdi på nesten 850 millioner kroner.

Selskapet meldte at salget av det nye operativsystemet Mac OS9 var svakere enn forventet, og at selskapet ikke hadde klart å levere nok maskiner til julehandelen.

Annonse
Annonse