Hopp til navigasjon Hopp til innhold

ADSL følger GSM og ISDN

Mange mulige kunder lurer på hvorfor Telenor foreløpig ikke har lagt inn det samme trykket på ADSL som på ISDN.

Deskill

Telenor Allmenn Kommunikasjon (tidligere Telenor Nett) har imidlertid lært av det som skjedde på GSM og ISDN: Alt skal være på plass før den store ADSL-utrullingen starter.

– Vi ønsker ikke noen massiv ADSL-utrulling før vi har teknologien tilgjengelig for mesteparten av landet, sier sier administrerende direktør i Telenor Allmenn Kommunikasjon, Jan Edvard Thygesen, til Telecom Revy.

Enkelt
– Vi ønsker at det skal være enklest mulig for våre forhandlere å selge ISDN, uten at man for eksempel skal undersøke om kunden befinner seg på en adresse hvor teknologien er tilgjengelig.

Nettverk
– I dag kan det ta så lite som et døgn å få registrert seg som ISDN-kunde, og det samme gjelder for GSM. Denne bakenforliggende logistikken er også nødvendig for at ADSL skal fungere tilfredstillende for kunder, forhandlere og Telenor.

– Det er snakk om at en rekke byggeklosser må på plass for at dette skal fungere på en økonomisk tilfredstillende måte, med størst mulig kundetilfredshet. Vi jobber med dette nå og regner med at det vil være på plass slik at vi kan sette trykk på ADSL mot slutten av året, sier Thygesen.

Stikkord: Mobil