Mer Internett-bruk i Europa

Kabelsurfer

Kabelsurfer

En fersk undersøkelse fra det amerikanske analyseselskapet IDC viser at Sverige ligger på topp i generell Internett-bruk. 58 prosent av svenskene er på nett. Tilsvarende tall for Norge er 51 prosent, skriver Aftenposten.

Tester e-handel
Undersøkelsen viser også at forbrukerne har begynt å teste e-handel. Fem prosent av den voksne befolkningen har handlet på nettet i 1999. Her ligger fortsatt de nordiske landene i tet. I Norge er tallet 14 prosent.

Annonse

11 prosent av engelskmennene har handlet på nett de tre siste månedene. Sør-europeiske land, som for eksempel Spania, har en lang vei å gå.

Rask utvikling
– Kunsten på dette markedet er å ta hyppige målinger. Utviklingen går mye raskere enn det vi trodde for et år siden, sier Gerd Jorunn Nilsson i IDC Norge til Aftenposten.

Analysen viser også at stadig flere kvinner kaster seg over Internett. Fra 1998 til 1999 økte andelen kvinnelige bruker av Internett med fem prosent. IDC tror at det i 2001 vil være like mange kvinner som menn på nettet.

Ulik Internett-kultur
– Europa ser ut til å utvikle en helt annen Internett-kultur enn USA. Den europeiske Internett-bruken er mer fokusert, mens amerikanerne surfer mer på måfå, sier analytiker Stefan Elmer i IDC.

Undersøkelsen er basert på intervjuer med drøyt 10.000 husholdninger i 12 vest-europeiske land, deriblant Norge, ifølge Aftenposten.

Annonse
Annonse