Verdens største mobilnett

Deskill

Deskill

– I 1992 var det bare 250.000 GSM-brukere i verden. På åtte år har markedet økt tusen ganger og det er nå 250 millioner brukere av GSM i verden. Det vil si at det finnes en mobiltelefon for hver 25. innbygger over hele kloden, opplyser Michael Stocks, styreformann i GSM Association.

Dramatisk vekst
Stocks sier også at veksten går dramatisk raskt.

Annonse

Vår nabo Finland ligger langt fremme når det gjelder penetrasjon. Det har de gjort de siste årene og det kommer de også til å gjøre i fremtiden. Det tror i alle fall GSM Association.

100 prosent i Finland
Hvis deres prognoser slår til vil Finland, og kanskje mer overraskende Italia, være de første land som oppnår en penetrasjon på 100 prosent.

100 prosent penetrasjon betyr imidlertid ikke at man forventer at alle finnene har hver sin mobiltelefon. Flere vil nemlig ha mer enn én telefon, og sånn sett kan landet få en mobilpenetrasjon på over 100 prosent.

Datatrafikken øker
Trådløs dataoverføring vil utgjøre 50 prosent av trafikken i GSM-nettet i løpet av de neste fem årene, skal man tro ekspertene.

Introduksjonen av GPRS vil bidra til at høyhastighets dataoverføring blir allmenn utbredt og ikke bare en mulighet for de færreste.

Én milliard brukere i 2003
Skal man tro eksperten vil det også være én milliard brukere av trådløse nett – hvorav GSM vil stå for to tredeler – i løpet av 2003.

Men så er det ikke lenge siden “ekspertene” mente at det bare ville være 40 millioner mobilabonnenter i verden før årtusenskiftet.

Annonse
Annonse